Over Dogtails

Op een mooi plekje aan het Gasthuisplein in Zwolle zit sinds april 2017 Dogtails. Een unieke combinatie van fancy hotdogs en original cocktails waar Rolf Dingerink de grondlegger van is. Eerst enkel gesitueerd in de helft van het huidige pand met bar en keuken in het verlengde van elkaar, maar sinds 2019, tijdens de eerste corona lockdown is Dogtails uitgebreid naar de naastgelegen ruimte en zijn het aantal zitplaatsen binnen verdubbeld. Op de eerste verdieping vind je nog een extra ruimte met eigen sfeer en cocktailbar. Deze ruimte is te huur voor feesten en hier worden bijna wekelijks cocktailworkshops gegeven. Klik hier voor meer informatie over het huren van onze ruimtes.

Bij Dogtails kan je kiezen uit zes verschillende hotdogs, waarbij je altijd zelf je worst kan kiezen. Er zijn vier worsten: varken, rund, kip en vega en dan kan je ook nog voor een XXL worst of een double trouble gaan. Onze signature hotdog is a Dogstail, met gegrilde bacon, gefrituurde uienringen en huisgemaakte Jack Daniel’s saus. Maar elke hotdogs is natuurlijk een aanrader. Maandelijks wordt er een nieuwe hotdog bij Dogtails bedacht en geserveerd en ook zijn er heerlijke hotdogs die volledig vegetarisch worden geserveerd.

De cocktails bij Dogtails zijn ook zeker de moeite waard. De uitgebreide kaart laat meerdere cocktails zien verdeeld onder verschillende kopjes. Echte klassiekers als de bekende Mojito of een Whiskey Sour kun je natuurlijk op de kaart vinden. Onder signature Classics vind je eigen creaties Dogtails bartenders van de afgelopen jaren. Ook is er ruimte voor alcoholvrije cocktails en is er naast een gin en tonic lijstje zelfs een Cuba Libre lijst voor verschillende rum & cola combinaties.

De bartenders bij Dogtails creëren zelf ook cocktails en die vind je onder het kopje New Cocktails. Deze ruimte wordt elke 3 maand voorzien van 10 nieuwe cocktails die door de bartenders zelf worden bedacht. Ze maken er zelf eigen siropen en infusies voor en zorgen steeds voor een hele bijzondere beleving bij het proeven van de verschillende cocktails.

Bar en restaurant Dogtails werkt samen met lokale leveranciers voor verschillende producten. Het brood komt bijvoorbeeld van bakkerij Elderkamp in Zwolle. Op de kaart staan homemade friet van het Eethuys, een zaak die gevestigd is in Zwolle. Ook de worsten komen uit de regio.

Dogtails is inmiddels niet meer weg te denken uit Zwolle en is een zeer leuke en sfeervolle aanvulling gebleken voor het Gasthuisplein.

Since 1988

DOGTAILS

Menu

Bekijk ons menukaart

Met trots presenteren wij ons menu. Je kunt bij ons terecht voor een uiteenlopend palet van smaken en zult ondervinden dat een bezoek aan onze bar / restaurant een hele gezellige ervaring is.

Cheers!

Neem een kijkje bij in onze keuken